-

Gözden kaçırmayın

Genç Asker Umut Bal, Eskişehir'de Hayatını KaybettiGenç Asker Umut Bal, Eskişehir'de Hayatını Kaybetti

Sosyal Demokrat Belediyecilik Eşgüdüm Konseyi (SODEMBEK) toplantısı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Büyükşehir, İl ve İlçe Belediye Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. SODEMBEK, belediyeler arasında eşgüdüm sağlamak, ortak projeler geliştirmek ve dayanışma ağları oluşturmak amacıyla kurulmuştur.

Toplantıda yangın ve deprem gibi afetlere yönelik belediyeler arasında sağlanan koordinasyon ağı, sokak hayvanlarına yönelik rehabilitasyon merkezleri ve belediyelerde gelir artırıcı yöntemler gibi önemli konular ele alındı.

Gökhan Zeybek, kriz yönetimi yerine risk yönetiminin önemine dikkat çekti. Ülkemizde meydana gelebilecek afetler için iyi bir kriz yönetiminin yanı sıra, asıl hedefin kriz gerçekleşmeden önce olası tüm senaryolara karşı hazırlıklı ve koordinasyon içinde bir altyapının oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Afet durumunda belediye personellerinin farklı illerde çalışması gerektiğini belirten Zeybek, personellerin farklı büyükşehirlerde çalışma yaparak müdahale anında kente dair fikir sahibi olmalarının önemine değindi. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı'nın iklim değişikliğine bağlı afetler için erken uyarı sistemi kurulacağına dair raporlarında belirtildiği halde bu konuda somut bir adım atılmadığını ifade etti ve bu sistemin bir an önce hayata geçirilmesinin kritik olduğunu söyledi.

Zeybek, bundan sonraki eşgüdüm toplantılarında da sorunların tartışılıp çözümlere yönelik ortak yol haritalarının birlikte çizileceğini belirtti.