-

Gözden kaçırmayın

Bayat Belediyesi Yolcu Taşımacılığında Yenilik YapıyorBayat Belediyesi Yolcu Taşımacılığında Yenilik Yapıyor

Dinar'da ahilik geleneği kapsamında haftası dolayısıyla çeşitli ziyaretler yapıldı. İlçe Kaymakamı Kemal Duru, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Veli Özcan, Dinar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanvekili Sabri Can Bekle, Dinar Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Cengiz Güçlü, Dinar Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Mustafa Gökçe ile Dinar Muhtarlar Dernek Başkanı Mehmet Gürpınar, ilçede yıllardır emek veren esnaf ve sanatkarları ziyaret etti.

Ziyaretlerin amacı, esnafın birliğini, dayanışmasını ve dürüst ticaret anlayışını kutlayarak, bu değerleri yaşatmak olarak belirlendi. Dinar Belediye Başkanı Veysel Topçu, Ahilik Haftası’nın önemine vurgu yaparak, "Birlik, dayanışma ve dürüst ticaretin simgesi olan esnaf ve sanatkarlarımıza bol kazançlar diliyorum," dedi.

Bu kutlama ile Dinar’daki esnaf ve sanatkarların geçmişten günümüze süregelen değerlerinin yaşatılmasına dikkat çekildi. Ahilik geleneği, yerel ekonomiye katkı sağlarken, toplumda adalet, yardımseverlik ve dostluğun yaygınlaşmasına da öncülük ediyor.