-

Gözden kaçırmayın

İSRAF: YAP-İŞLET-DEVRET MODELİNİN ETKİLERİİSRAF: YAP-İŞLET-DEVRET MODELİNİN ETKİLERİ

Circle Foundation organizasyonunda yapılan bir etkinlikte, Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki ilişkilerin derinliği ve gelecekteki iş birliği potansiyeli ele alındı. AK Parti İstanbul Milletvekili Tuğba Işık Ercan, iki ülke arasındaki stratejik bağların önemine dikkat çekti.

Ercan, konuşmasında, Türkiye’nin Gazze’deki soykırıma karşı kararlı ve net bir duruş sergilediğini bir kez daha dile getirdi. Gazze’de yaşananların uluslararası hukuk açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Ercan, Türkiye'nin her zaman mağdurların yanında olduğunu belirtti.

Ercan, Türkiye'nin uluslararası platformlarda küresel adaletin savunulması konusundaki sorumluluğunun bilincinde olduğunu ifade etti. Türkiye'nin bu konuda attığı adımların, yalnızca ülke çıkarlarını değil, aynı zamanda insanlık onurunu koruma amacını da taşıdığını sözlerine ekledi.

Türkiye-Birleşik Krallık ilişkilerinin daha da derinleşeceğine inandığını kaydeden Ercan, ilerleyen dönemlerde bu iş birliğinin, küresel ve bölgesel sorunların çözümüne katkı sağlayacağını dile getirdi.