-

Gözden kaçırmayın

Eskişehir'de Normal Doğumun Avantajları Konulu Farkındalık Semineri DüzenlendiEskişehir'de Normal Doğumun Avantajları Konulu Farkındalık Semineri Düzenlendi

Ekim Ayı Meme Kanseri Farkındalık Ayı olarak kabul edilmektedir. Her yıl Ekim ayında, toplumda meme kanseri hakkında farkındalık oluşturulması ve erken teşhisin önemi vurgulanmaktadır. Dünyada milyonlarca kadını etkileyen bu hastalığın erken dönemde tespit edilmesinin, tedavi sürecini kolaylaştırdığı ve hayatta kalma şansını artırdığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Meme kanseri, son yıllarda artan insidansı ile dikkat çekmektedir. Ülkemizde her 8 kadından biri yaşamının bir döneminde meme kanseri ile mücadele etmektedir. Bu nedenle her bireyin kendi bedenini tanıması ve düzenli kontroller yaptırması önem taşımaktadır.

Ekim ayı boyunca, çeşitli farkındalık etkinlikleri gerçekleştirilmekte ve meme kanseri hakkında bilgilendirici kampanyalar düzenlenmektedir. Bu kapsamda hastaneler, sağlık kuruluşları ve sivil toplum örgütleri, meme kanserinin belirtileri, erken teşhisin önemi ve kontroller hakkında çeşitli bilgilendirme faaliyetleri yürütmektedir.

Meme kanseri konusunda farkındalığı artırmak ve erken teşhisi teşvik etmek amacıyla herkesi kendini kontrol etmeye ve düzenli sağlık kontrollerini aksatmamak için harekete geçmeye davet ediyoruz. Unutmayalım ki erken teşhis hayat kurtarabilir.