-

Gözden kaçırmayın

Karacabey Longoz Ormanları: Doğanın Eşsiz GüzelliğiKaracabey Longoz Ormanları: Doğanın Eşsiz Güzelliği

ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi Prof. Dr. Necat A. Akgün Salonu'nda gerçekleştirilen açılış töreni, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda yeni akademik yılın üniversitemize, öğretim üyelerimize, öğrencilerimize ve şehrimize hayırlı olmasını dileyen Sayın Valimiz programın açılışında yaptığı konuşmada; "Ülkeleri ve toplumları aklın ve bilimin ışığıyla aydınlatan üniversiteler; bir kentin sosyal ve kültürel ortamının, ekonomisinin, birlikte yaşama kültürünün de odak noktasıdır. Eskişehir Osmangazi Üniversitemiz, gelenek, değer ve sorumluluklarının bilincinde, temel bilimlerden sağlık bilimlerine, sosyal bilimlerden fen bilimlerine, birçok bölümü bünyesinde barındıran ülkemizin köklü üniversitelerinden biridir. Bununla birlikte üniversitemizin son dönemde elde ettiği başarılar ve akademik birikim, toplumumuza ve insanlığa hizmet sorumluluğunu kalite temelinde daha da arttırmıştır. 2023 yılında, Eskişehir Osmangazi Üniversitemizde, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları listesinde "Kariyer Boyu Etki" kategorisine 11 öğretim üyesi, "Yıllık Etki" kategorisine 12 öğretim üyesi adını yazdırarak ilimizin ve ülkemizin gurur kaynağı olmuştur. Kendilerini kutluyorum.

Sevgili Öğrenciler,

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği fikri, vicdanı ve irfanı hür bireyler olarak, sizleri en iyi şekilde yetiştirmemiz gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için, bu aziz milletin huzurunun, refahının ve mutluluğunun bugünden daha iyi olması için gece gündüz demeden çok çalışın. Üreten, doğru bilgilerle beslenen, öğrendiği bilgileri toplumsal faydaya dönüştüren, milli ve manevi değerlerine bağlı, sevgi ve saygıyı esas alan bireyler olmak için kendinizi yetiştirin. Sizlere inanıyoruz, sizlere güveniyoruz ve sizleri çok seviyoruz.

Öğrenciliğiniz süresince ömür boyu unutmayacağınız güzel anılar ve kalıcı dostluklar biriktirin. Eğitim hayatınız boyunca her konuda sizlerin yanında olacağımızdan, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da sizlerin ve üniversitemizin ihtiyaçlarıyla yakından ilgileneceğimizden hiç şüpheniz olmasın.

Eğitim ve gençlik şehri Eskişehir'de eğitim hayatınızı sürdürüyorsunuz. Eskişehir, kendinizi geliştirebileceğiniz kültür sanat kozası, staj ve iş imkanı sağlayan gelişmiş sanayisi ile sizlerin gelişiminize katkı sağlayacaktır. Sizlerin, bu şehirde yaşayan her kesimle ilişkilerini güçlendirmesi; şehrin üniversiteye, üniversitenin de şehre olan katkısını artıracaktır. Sizlerin ve ailelerinizin emekleri neticesinde, Türkiye'nin en başarılı üniversitelerinden birinde eğitim almaktasınız. İnanıyorum ki sizler öğreniminiz sonrasında memleketlerinize, iş hayatına başlayacağınız şehirlere döndüğünüzde, fahri tanıtım elçileri olarak Eskişehir'in tanıtılmasına vesile olacaksınız.

Eskişehir'de güvenli ve huzurlu eğitim ortamı için tüm tedbirleri almış bulunuyoruz. Ülkemizin ve milletimizin vizyon projelerine katkı sağlayacak tüm çalışmalarda üniversitelerimize gereken desteği vermeyi sürdüreceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize başarılı, sağlıklı ve mutlu bir akademik yıl dilerken, umutlarınızın hiç eksilmemesini, yolunuzun hep aydınlık ve açık olmasını diliyorum.

Bu vesileyle bir kez daha 2024-2025 Akademik Yılının üniversitemiz, Eskişehir'imiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sayın Rektörümüze, 2413 akademisyene, 3700 personele, 29607 öğrenciye kolaylıklar ve başarılar diliyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum." diye konuştu.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın tarafından "Uluslararası Düzen, Insan Hakları ve Gazze" konulu açılış dersinden sonra "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesine adını yazdıran akademisyenlere tebrik belgeleri, Sayın Valimiz ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.