-

Gözden kaçırmayın

Eskişehir'de Normal Doğumun Avantajları Konulu Farkındalık Semineri DüzenlendiEskişehir'de Normal Doğumun Avantajları Konulu Farkındalık Semineri Düzenlendi

Her yıl Ekim ayının 1-7 tarihleri arasında kutlanan Emzirme Haftası, anne sütüyle beslenmenin önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenmektedir. Bu hafta boyunca dünya genelinde anne sütü ile beslenmenin yaygınlaştırılması ve bebeklerin sağlıklı gelişimlerinin sağlanması üzerine çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Anne sütü, bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendiren, sağlıklı büyümeleri için gerekli vitamin ve mineralleri içeren en doğal besin kaynağıdır. Emzirme Haftası, toplumda anne sütü ile beslenmenin önemini vurgulamak ve annelerin emzirme konusunda bilgilendirilmesini sağlamak için önemli bir fırsat sunmaktadır.

Dünya Sağlık Örgütü, bebeklerin ilk altı ay boyunca sadece anne sütü ile beslenmelerini önermekte, bunun yanında en az iki yaşına kadar anne sütü alımının sürdürülmesi gerektiğini belirtmektedir. Böylece bebeklerin sağlıklı bir geleceğe adım atmalarına yardımcı olunmuş olur.