-

Gözden kaçırmayın

Eskişehir'de Normal Doğumun Avantajları Konulu Farkındalık Semineri DüzenlendiEskişehir'de Normal Doğumun Avantajları Konulu Farkındalık Semineri Düzenlendi

Ülkemizin önde gelen kalp ve damar cerrahlarından Prof. Dr. Ömer Işık’ın vefatının ardından, anısını onurlandırmak adına 3 Ekim 2024’te bir anma töreni düzenlendi. Tören, hastanenin konferans salonunda gerçekleştirildi.

Törene Hastanemizin Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turgut Göksoy’un yanı sıra, Türk Kalp Damar Cerrahisi Derneği üyeleri ve birçok akademisyenin katılımı gözlemlendi. Ayrıca, Prof. Dr. Denyan Mansuroğlu, Prof. Dr. Mehmet Balkanay, Prof. Dr. Suat Ömeroğlu, Prof. Dr. Ahmet Öcal, Prof. Dr. Mutlu Cihangiroğlu ve Prof. Dr. Esat Akıncı gibi önemli isimler de törende yer aldılar.

Törende, Prof. Dr. Ömer Işık’ın anısına, hastane konferans salonunun isminin “Prof. Dr. Ömer Işık Konferans Salonu” olarak değiştirildiği açıklandı. Bu değişiklik, onun sağlık alanındaki katkılarını ve bıraktığı mirası onurlandırmak amacıyla yapıldı.

Kalp ve damar cerrahı Doç. Dr. Erhan Kaya, törende yaptığı konuşmada Prof. Dr. Ömer Işık’ın kendisine sunduğu mesleki katkıları ve insani değerlerini aktardı. Işık’ın birçok hastaya hayat ışığı olduğu ve mesleğine olan bağlılığı vurgulandı.

Son olarak, katılımcılar, Prof. Dr. Işık’a Allah'tan rahmet ve sevenlerine başsağlığı diledi. Işık’ın mesleki başarıları ve insanlık için yaptığı katkılar, törene katılanlar arasında derin bir saygı ve özlemle anıldı.

Prof. Dr. Ömer Işık’ın izleri, hastane ve sağlık camiasında her zaman yaşayacak. Katılımcılar, değerli hocayı asla unutmayacaklarını dile getirdi.