-

Gözden kaçırmayın

İscehisar Belediye Başkanı Seyhan Kılınçarslan İlçe Müftülüğünü Ziyaret Ettiİscehisar Belediye Başkanı Seyhan Kılınçarslan İlçe Müftülüğünü Ziyaret Etti

Sandıklı, uluslararası bir projeyle çevre ve kültür alanında yurt dışından gelen Erasmus öğrencilerine ev sahipliği yapıyor. Litvanya ve Hırvatistan'dan katılan öğrenciler, 2 Ekim’de başlayan program çerçevesinde Sandıklı’nın doğal ve kültürel zenginliklerini tanıma fırsatı buluyor.

Projenin ilk aşamasında, Sandıklı’nın termal turizmi başta olmak üzere tarihi noktaları arasında yer alan Hüdai Kaplıcaları, Hisar Kalesi ve Ulu Camii öğrencilere tanıtıldı. Ayrıca, 100. Yıl Halk Kütüphanesi’nde iklim değişikliği konulu bir sunum yapıldı. Kadın Kültür Evi’nde ise katılımcılar yöresel kıyafetler ve gelenekleri deneyimleyerek bölgenin kültürel dokusunu daha yakından tanıma imkânı elde ettiler.

Program, Bedesten Çarşısı ve Oyuncak Müzesi ziyaretlerinin ardından, Sandıklı Yarenleri’nin düzenlediği Yaren Gecesi ile devam ediyor. Proje, 10 Ekim tarihine kadar sürecek ve bu süre zarfında katılımcılar Sandıklı’nın diğer kültürel ve tarihi özelliklerini keşfetmeye devam edecekler.

Haberin detayları için Sandıklı Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.