-

Gözden kaçırmayın

İstanbul'un Kurtuluşu Ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Mesajıİstanbul'un Kurtuluşu Ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Mesajı

Dünya Mimarlık Günü, her yıl 1 Ekim’de kutlanmaktadır. Bu özel gün, mimarlığın insan yaşamındaki önemine dikkat çekmekte ve sürdürülebilir bir geleceğin inşa edilmesinde mimarların rolünü vurgulamaktadır.

Dünya çapında, mimarlar çevre dostu tasarımlar ve sağlıklı yaşam alanları oluşturmak için çaba harcamaktadır. Bu yılki kutlamalarda, mimarların sürdürülebilirlik prensiplerini benimseyerek toplumların yaşam kalitesini artırma konusundaki katkıları ön planda yer aldı.

Dünya Mimarlık Günü, mimarlara ve toplumlara sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşama hakkını hatırlatırken, aynı zamanda mimarlık mesleğinin topluma olan faydalarını da gözler önüne sermektedir. Bu özel gün, mimarlığın sadece bir inşaat süreci değil, aynı zamanda insanların yaşam alanlarını iyileştiren bir sanat dalı olduğunu bir kez daha sunmaktadır.

Tüm mimarların ve mimarlık öğrencilerinin bu anlamlı günü kutlayarak, daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya için fikirlerini paylaşmaları beklenmektedir.