-

Gözden kaçırmayın

EGO, Toplu Taşıma Verilerini Kamuoyu ile PaylaşıyorEGO, Toplu Taşıma Verilerini Kamuoyu ile Paylaşıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sinematek Halit Refiğ: Aşk ve Ölüm Senaryoları seçkisi kapsamında Aşk-ı Memnu gösterimi ve etkinlikler düzenliyor. Etkinlikte, 1975 yapımı Aşk-ı Memnu dizisinin bir bölümünün gösterilmesi planlanıyor. Halit Refiğ'in yönetmenliğini üstlendiği ve Halid Ziya Uşaklıgil'in eserinden televizyona uyarlanan bu dizi, etkileyici bir oyuncu kadrosu ile izleyici karşısına çıkacak. Gösterim sonrası, Halit Refiğ’in eşi Prof. Gülper Refiğ, piyano dinletisi ile etkinliğe müzik ziyafeti katacak.

Prof. Gülper Refiğ'in dinleti sonrasında izleyicilerle bir araya geleceği sohbet programında, sanatçı çiftin yaşamları, sanat anlayışları ve anıları konuşulacak. Bu sohbet, müzik ve edebiyat konularında derinlikli bir bakış açısı sunacak.

Aynı zamanda, kent antropoloğu ve yönetmen Aysim Türkmen de etkinlikte yer alacak. Türkmen, Halid Ziya Uşaklıgil'in Aşk-ı Memnu romanının görsel dili ve diziyle olan ilişkisini tartışarak şehir ve dönemin gündelik yaşam biçimlerine dair bir söyleşi gerçekleştirecek.

Bu özel akşamda tüm sanatseverler davetlidir.