-

Gözden kaçırmayın

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mukayeseli Hukuk Toplantısıİstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mukayeseli Hukuk Toplantısı

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında okullarda uygulanacak olan "Skolyoz Erken Teşhis Tarama Programı" için imza törenine katıldı. Törende konuşan Vali Aksoy, programın önemli hedefleri olduğunu belirtti.

Skolyoz Farkındalığı ve Erken Teşhis

Vali Aksoy, yaptığı açıklamada, imzalanan protokol ile ilkokul 5. sınıf öğrencileri arasında skolyoz sıklığını incelemenin yanı sıra, bu konuda farkındalığı artırmayı ve erken teşhis tarama programı ile belirlenen olguların takibe alınmasını amaçladıklarını ifade etti. Bu sayede ileride yaşanabilecek komplikasyonların önüne geçmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Taramalar 2024-2025 Eğitim Döneminde Tamamlanacak

Protokol kapsamında, il genelindeki yaklaşık on bin ortaokul birinci sınıf öğrencisi üzerinde skolyoz (omurga eğriliği) taraması yapılması planlanıyor. Yürütülecek olan taramanın, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi içinde tamamlanması öngörülüyor. Bu kapsamda eğitim kurumları ve sağlık kuruluşlarının iş birliği ile önemli bir sağlık adımı atılmış olacak.