-

Gözden kaçırmayın

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mukayeseli Hukuk Toplantısıİstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mukayeseli Hukuk Toplantısı

Eskişehir’de, "Skolyoz Erken Teşhis Tarama Programı" kapsamında yeni bir protokol imzalandı. Tören, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ve İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Protokol ile hedeflenenler
Vali Aksoy, imza töreninde yaptığı açıklamada, protokolün temel amaçlarını belirtti. Aksoy, "İmzalanan protokol ile ilköğretim 5. sınıf öğrencilerinde skolyoz sıklığını incelemek, skolyoz farkındalığını artırmak, erken teşhis tarama programı ile tespit edilen olguları takip almak ve gelecekte yaşanabilecek komplikasyonların önüne geçmek amaçlanıyor" ifadelerini kullandı.

Uygulama ve Başlangıç Tarihleri
Protokol kapsamında, il genelindeki yaklaşık on bin ortaokul 1. sınıf öğrencisi üzerinde skolyoz (omurga eğriliği) taraması yapılacak. Bu tarama, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Bu önemli adımla, öğrencilerin sağlıklarının korunması ve erken teşhis ile tedavi süreçlerinin başlatılması hedefleniyor.