-

Gözden kaçırmayın

Gençlerin Geleceği İçin Topyekün Seferberlik ÇağrısıGençlerin Geleceği İçin Topyekün Seferberlik Çağrısı

Son günlerde artan cinayet ve diğer suç görüntüleri, toplumda ciddi bir güvenlik kaygısı oluşturmaktadır. Bu durum, ceza ve infaz mevzuatında bazı değişikliklerin yapılma gereğini gündeme getirmiştir. İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, bu konudaki belirsizlikleri gidermek amacıyla Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a soru önergesi sundu.

Yıllarca süren ceza infaz uygulamalarının etkisini somut verilerle incelemek için Bakan Tunç'tan bazı önemli veriler talep edilmiştir. Önergenin içeriğinde, son 10 yıl içinde verilen cezaların ne kadarının kapalı ceza infaz kurumlarında infaz edildiği, denetimli serbestlikten faydalanan hükümlülerin yeniden suç işleme ve denetimli serbestliği ihlal etme oranlarının sorulması yer alıyor.

Aynı zamanda koşullu salıvermeden yararlanan hükümlülerin tekrar suç işlemedeki oranı da incelenmek istenmektedir. Prof. Dr. Zorlu, bu süreçte iyi hal indiriminden yararlanan kişi sayısını ve cezaların alt sınırdan verilme oranını da sorgulamaktadır. Tüm bu verilerin yıllara ve suç türlerine göre dağılımı, ceza infaz sisteminin etkinliğinin değerlendirilmesine katkı sağlayacaktır.