-

Gözden kaçırmayın

Arnavutköy Belediyesi Geleneksel Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Festivali DüzenlediArnavutköy Belediyesi Geleneksel Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Festivali Düzenledi

Bugün, dünya genelinde kutlanan Dünya Kız Çocukları Günü, kız çocuklarının eğitimi, hakları ve toplumsal konumları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla belirlenmiş bir günde gerçekleştiriliyor. Kızların okuma yazma oranlarının artırılması ve yaşam standartlarının iyileştirilmesi hedefleniyor.

Dünya Kız Çocukları Günü vesilesiyle, geleceğin teminatı olan kız çocuklarının toplum içinde daha görünür olması gerektiğine dikkat çekiliyor. Eğitimin önemine vurgu yapan mesajlarda, eğitim alanındaki eşitliğin sağlanması, her kız çocuğunun birer umut ışığı olduğu ifade ediliyor.

Birçok ülkede çeşitli etkinliklerle kutlanan bu özel günde, eğitim fırsatlarına erişim, sağlık, güvenlik ve haklarının korunması gibi konular ele alınıyor. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de aileler ve toplum, kız çocuklarının en iyi şekilde yetişmesi için seferber olmaları gerektiği düşüncesiyle bu günde özel kutlamalar gerçekleştiriyor.