-

Gözden kaçırmayın

Boğaziçi Üniversitesi, Daron Acemoğlu'nu Nobel Ekonomi Ödülü ile Tebrik EttiBoğaziçi Üniversitesi, Daron Acemoğlu'nu Nobel Ekonomi Ödülü ile Tebrik Etti

Özyeğin Üniversitesi ve Xi’an Jiaotong Üniversitesi, iş birliğini güçlendirmek amacıyla bir protokol imzaladı. İki üniversitenin Rektörleri tarafından onaylanan bu protokol, birçok alanı kapsayan bilimsel ve akademik iş birliği fırsatlarını içeriyor.

Protokol, öğrenci ve personel değişimi, ortak araştırma faaliyetleri, doktora öğrencilerine ortak tez danışmanı atanması ve nitelikli öğrencilere burs imkânları gibi konuları içeriyor. Bu iş birliği sayesinde her iki üniversitenin öğrencileri ve akademik kadroları arasında bilgi ve deneyim paylaşımı sağlanacak.

Xi’an Jiaotong Üniversitesi ayrıca, Özyeğin Üniversitesi'ni İpek Yolu Üniversiteler Birliği'ne davet etti. Bu davet, iki üniversite arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesini ve ortak projelerin ortaya çıkmasını sağlayacak.

Taraflar ayrıca toplantıda, son yıllarda artan ikili ticaret hacmine dikkat çekti. Her iki üniversitenin, Çin ve Türk şirketleriyle sektörel iş birliklerini geliştirme potansiyelini ve çok taraflı stratejik anlaşmaları değerlendirdi. Bu iş birlikleri sayesinde hem öğrencilere hem de şirketlere yeni fırsatlar sunulacak.