-

Gözden kaçırmayın

Sadık Battal Hayatını KaybettiSadık Battal Hayatını Kaybetti

Bugün, yaşadıkları büyük acının etkisiyle bir aileyi ziyaret eden İYİ Parti Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Emel Benlioğlu, gencecik iki kızın vahşice katledilmesinin ardından yaşanan derin üzüntüyü anlattı. Benlioğlu, Ayşenur adlı genç kızın ailesine yaptığı ziyarette, olayın gerek ülke gündeminden, gerekse bu acıyı yaşayan aileler üzerindeki etkilerinden bahsetti.

Benlioğlu, katliamın ardından geride kalan eşyaların toplanması esnasında yaşanan duygusal anların, anneler için tarifsiz bir acı olduğunu belirtti. "O ANA için sabretmek zor, hayatı normale çevirmek imkansız" ifadelerini kullanan Benlioğlu, kadınların günlük yaşamda karşılaştıkları şiddet ve tedirginlik konularını gündeme getirdi.

Kendi deneyimlerinden de yola çıkarak kadınların karşı karşıya kaldığı tehdit ve tehlikeleri dile getiren Benlioğlu, "Bu ülkenin en büyük sorunlarının başında kadının güvenliği geliyor. Bu sorun bir an önce çözülmeli. Genç kızlarımız, kadınlarımız sokağa güvenle çıkmalı" diyerek çözüm çağrısı yaptı.

Ziyaretinde, ramak kalan acının bir daha yaşanmaması için dua eden Benlioğlu, toplum olarak yaşanan olaylara karşı duyarlılık gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu noktada, kadınların güvenliğinin sağlanmasının acilen ele alınmasını gerektiğini vurguladı.