Gözden kaçırmayın

Sadık Battal Hayatını KaybettiSadık Battal Hayatını Kaybetti

HALİL İBRAHİM SEVİM, “HANGİSİNE İNANALIM?”
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı haftalık olağan basın toplantısını Tanıtım ve Medya’dan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim riyasetinde gerçekleştirdi. Ülke gündemi ve yerel gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Sevim’e İl Sekreteri ve Belediye Meclis Üyesi Av. Mahmut Ekici ile İl Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Keser eşlik ettiler.
“İş birlikçi ülkeler konu Müslümanlar olduğunda üç maymunu oynuyor”
Basın toplantısının başında ulusal gündeme dair açıklamalarda bulunan Halil İbrahim Sevim, “İsrail’in Gazze'de 50 binden fazla insanı katlettiği soykırımın suç ortağı iş birlikçi ülkeler, söz konusu Müslümanlar olduğunda bir anda demokrasi kavramının dışa çıkıyor ve üç maymunu oynamaya başlıyorlar. Oysa İsrail terör devleti batıdan aldığı sınırsız silah ve bomba desteği ile 1 yıldır Gazze'de 17 bini çocuk, 12 bini kadın olmak üzere 50 bin Filistinli’yi katletti. İsrail'e destek veren iş birlikçi ülkelerde sessiz kalarak Gazze’deki bu alçak soykırıma ortak olmuştur. İşgal rejiminin 8 Ekim’den bu yana Lübnan’a yönelik saldırılarında da 2 bin 255 kişi şehit olmuştur. Geçtiğimiz hafta, Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığı’mızın faaliyetiyle tüm Türkiye'de olduğu gibi biz de Afyonkarahisar Zafer Meydan’ında İsrail'in Filistin'de kadın, çocuk, yaşlı demeden uyguladığı zulme dikkat çekmek ve bu insanlık dışı katliamların bir an önce son bulması amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdik. Bizler AK Parti teşkilatları olarak İsrail'in masum Filistin halkına karşı sürdürdüğü bu saldırılara sessiz kalmayacağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde adaletin ve insan haklarının her zaman savunucusu olmaya devam edeceğiz. İnsani bir mücadele olarak bu zulme karşı durmak en büyük sorumluluğumuzdur. Buradan bir kez daha dünyaya sesleniyoruz; başta Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi olmak üzere, uluslararası barış ve güvenliği korumakla sorumlu kurumların ve uluslararası toplumun gerekli tedbirleri gecikmeksizin alması şarttır. Yoksa bu kurumların meşruiyeti de varlığı da bundan sonra sorgulanmaya açık hale gelecektir.”
“Necip milletimiz bu ihanete asla taviz vermeyecektir”
“Hukukun üstünlüğünü esas alan, gecikmeyen ve öngörülebilir bir adalet sistemi vizyonuyla 2024-2028 yıllarını kapsayacak olan yeni yargı reformu strateji Belgesi’nin hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor. AK Parti hükümeti olarak aldığımız ve alacağımız önlemler cezasızlık algısını ortadan kaldıracak düzenlemeler ile toplumu suçtan korumayı hedeflemektedir. Bazı suçlar bakımından denetimli serbestlik, adli kontrol uygulamaları ve koşullu salıverme süreleriyle ilgili yeni adımlar atılacak ve yargı reformu ile toplumun huzurunu bozanlar hak ettikleri cezayı çekecektir. Suçlunun her halükârda cezaevine girecek olması caydırıcı bir unsur olacaktır. Suçluların hak ettiği cezaları alması, toplumun huzuru ve güven ortamının korunması için son derece önemlidir. Ancak suçu ve suçluyu kullanarak toplumda infial uyandırmaya çalışmak suretiyle, halkı galeyana getirme çabası göstererek siyasi malzeme elde etmeyi ümit edenlerin çabaları beyhudedir. Necip milletimiz bu ihanete asla taviz vermeyecektir” ifadelerine yer verdi.
 
“Afyonkarahisar’ımıza hizmet etme kararlılığımızı sürdürüyoruz”
 
AK Parti teşkilat gündemine değinen Halil İbrahim Sevim parti çalışmalarından bahsederek, “İl Başkanımız Av. Turgay Şahin, geçtiğimiz hafta ilimize gelen İl Koordinatörümüz ve Tekirdağ Milletvekilimiz Mestan Özcan ile birlikte 18 ilçe başkanımızla görüşme gerçekleştirerek kongre sürecimizle ilgili değerlendirmelerde bulundular. Genel Merkez Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya katılan İl Başkanımız Av. Turgay Şahin, teşkilat başkanlığımızla birlikte kongre sürecimize dair önemli noktaları ele aldılar. Akabinde ise ilçe başkanlarımızla bir toplantı gerçekleştiren il başkanımız kongre sürecinin detayları ile ilgili kendileriyle istişarelerde bulundu. Bu kapsamda İl Başkanımız Av. Turgay Şahin, İl Koordinatörümüz Bilal Kırkpınar ile birlikte, geçtiğimiz hafta sonunda ilçelerimizde kongrelerimiz öncesinde dava arkadaşlarımızın görüşlerini aldığımız temayül yoklamamızı gerçekleştirdiler. Bu süreç teşkilatımızın her kademesinde ortak akıl ve istişareyle hareket ettiğimizin en güçlü göstergesidir.
Aylık olağan il genel meclisi toplantısı öncesinde AK Parti grup toplantımız İl Başkanımız Av. Turgay Şahin riyasetinde gerçekleştirildi. Şehrimizin dört bir yanında devam eden projeler ve yatırımların incelendiği toplantı oldukça verimli geçti. Afyonkarahisar'ımızın kalkınması için tüm teşkilatımız ve yerel yönetim organlarımızla birlikte ortak bir hedef çerçevesinde uyum içinde çalışmaya devam ediyoruz. Şehrimizde hızlı ve etkili çözüm üretme adına yürüttüğümüz çalışmalarımız, hemşehrilerimizin istek ve taleplerine hızlı çözümler sunmaya yönelik önemli adımları atmamıza olanak sağlıyor.
Milletvekillerimiz Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven ve Dr. Hasan Arslan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yeni yasama başlangıcıyla birlikte yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdürmeye devam ediyorlar. Milletvekillerimiz hafta sonları ilçelerimizi, beldelerimizi ve köylerimizi ziyaret ederek hemşehrilerimizle bir araya gelmeye devam ediyor, aynı zamanda şehrimize kazandırılması planlanan projeler için ilgili bakanlıklarda girişimlerini sürdürüyorlar. Şehrimiz için her alanda çalışmalarını sürdüren milletvekillerimizle birlikte Afyonkarahisar'ımıza hizmet etme kararlığımızı devam ettiriyoruz.
Her hafta düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz il yönetim ve il yürütme kurulu toplantılarımızda dava arkadaşlarımızla bir araya gelerek şehrimizin gelişimine yön verecek hemşehrilerimizin talep ve isteklerini değerlendiriyoruz. Teşkilat içi çalışmalarımızı da ele aldığımız toplantılarda birlik ve beraberliğimizi güçlendirecek birçok fikri birlikte ele alıyoruz. Bu noktada saha da çalışmalarına yoğun bir şekilde devam eden İl Başkanımız Av. Turgay Şahin’in yanı sıra il başkanlığımızı ziyarete gelen istek ve talepleri olan hemşehrilerimizi dinlemek ve taleplerini hızlı bir şekilde çözümlemek adına nöbetçi il yönetim kurulu üyeleri uygulamamız devam ediyor” dedi.
“Vaatlerin bir an önce hayata geçirilmesini sabırsızlıkla bekliyoruz”
Yerel gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Sevim, “Geçtiğimiz Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gece şehrimizde meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi bir kez daha iletiyor can ve mal kaybının yaşanmamış olmasının ise en büyük tesellimiz olduğunu belirtmek istiyoruz. Ancak bu deprem açık bir şekilde şehrimizin doğal afetlere karşı hazırlıklı hale getirilmesinin ne kadar hayati bir önem taşıdığını bir kez daha gözler önüne sermiştir.
 
Geçtiğimiz yıllarda AK Parti'nin hemşehrilerimizin can ve mal güvenliği için hayata geçirmeyi planladığı kentsel dönüşüm stratejilerine karşı çıkan bugünün CHP’li Belediye Başkanı, dönemin CHP’li milletvekili şehrimizin bu vizyona ulaşma hedefine birçok olumsuz söylemle engel olmuştu. Bugün gelinen noktada ise maalesef o dönemde sergilenen bu yanlış siyasi tutumlar, Afyonkarahisar'da yaşanan deprem riskleriyle bir kez daha yüzleşmemize neden oldu. Afyonkarahisar ortak paydamızdır. Olası afetlere karşı Afyonkarahisar Valiliği’miz bünyesinde bulunan AFAD ve diğer birimler hazırlıklarını sağlıklı bir şekilde sürdürürken CHP’li Afyonkarahisar Belediyesi bu anlamda ne tür bir hazırlık yapmaktadır?
 
CHP’li Belediye Başkanı, seçim döneminde vaat ettiği sözlerinin arkasında durmak zorundadır. Kentsel dönüşüm projelerinin hızla hayata geçirileceğini vaat etmiş, AK Parti’nin vizyoner kentsel dönüşüm projelerine ket vurma edasıyla hareket etmiştir. Afyonkarahisar'ımıza ve hemşehrilerimize daha fazla zarar vermemek adına, kentsel dönüşüm projesinin seçim beyannamelerinde olduğu gibi hemşehrilerimizin cebinden beş kuruş çıkmadan bir an önce hayata geçirilmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.
 
AK Parti teşkilatları olarak bizler, hemşehrilerimizin haklarını sonuna kadar savunacağız. Bu noktada da siyaset üstü bir anlayışla çalışmak gerektiğini buradan bir kez daha vurguluyoruz. CHP’li Belediye Başkanı’nın geçmişin hatalarından ders çıkartarak şehrimiz ve hemşehrilerimiz için harekete geçmesini temenni ediyoruz” dedi.
 
“Afyonkarahisar’da yeni bir masa mı kuruldu?”
Sözlerine şöyle devam eden Sevim, “Ülkemiz siyasetinde daha evvel boy gösteren altılı masa ittifakının kısa süre sonra dağıldığını geçtiğimiz aylarda hep birlikte gördük. Mensubu bulundukları siyasi partilerin genel başkanları aralarındaki ittifakı sonlandırmışken, şehrimizde yalnızca şahsi çıkarları için bir araya gelmiş olan irili ufaklı siyasi partilerin il başkanlarını kendi etrafında toplamaya gayret eden CHP’li Belediye Başkanı acaba Afyonkarahisar’da yeni bir masa mı kurdu? sorusu akılları meşgul ediyor. Şayet bir masa kurulduysa bu masada neyi paylaşıyorlar ya da muhalefet konumunda olan bu partilerin il başkanları neden çekiniyorlar da durmadan CHP’li Belediye Başkanına güzellemeler yapıyorlar? diye sormadan edemeyeceğim.
Yoksa seçim döneminde kamuoyunda dillendirildiği gibi kendi belediye başkan adaylarını yok sayarak kapalı kapılar ardında gizli anlaşmalar yapıldığı iddiaları doğru mudur?
CHP'li Belediye Başkanına en ufak bir eleştiri dahi yapamayanlar, nasıl bir teslimiyetin siyasi kayıtsızlığın ve çıkar birlikteliğinin içindedir?
Afyonkarahisar'ın gerçeklerini, hemşehrilerimizin beklentilerini göz ardı eden bu yaklaşım, partiler arası iş birliğinden çok, siyasi bir çıkar ilişkisini ortaya koyuyor. Bizler, hemşehrilerimize en iyi hizmeti sunmak için siyaset yapmalıyız, bunu başarmak için siyasi nüfuzdan, kayıtsızlıktan ve gizli anlaşmalardan uzak durmak gerektiğine inanıyoruz. Unutmayalım ki, hemşehrilerimiz bu siyasi oyunları ve hizipleri çok iyi görmekte ve değerlendirmektedir” dedi.
“Bu zihniyet Afyonkarahisarlı kadınların haklarını nasıl koruyacak?”
Sözlerinin son kısmında şu ifadelere yer veren Sevim, “Geçtiğimiz günlerde CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu kadın haklarına yönelik programda CHP’li Belediye Başkanı en ön safta yerini aldı. Kadın bir belediye başkanı olarak kendisini bundan dolayı kutluyoruz. Bu programda kadınlar için yaşamın bir hak olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı keşke aynı duruşu yönetmiş olduğu Afyonkarahisar Belediye’sinde de sergileyebilse. Bizler hangisine inanacağımızı şaşırmış durumdayız.
 
Afyonkarahisar Belediyesi Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ofisinde görev yapmakta olan Songül Diricanlı, hiçbir haklı gerekçe gösterilmeden Temizlik İşleri Müdürlüğü emrinde saha personeli olarak görevlendirilmiştir. Bu durum, belediyecilikteki liyakatsizlik ve keyfi sürgünlerin, mobbinglerin belediye personeli üzerinde ne denli bir psikolojik etki yarattığını da gözler önüne sermektedir.
Kadın haklarını savunduğunu iddia eden, sözde adalet ve özgürlük söylemlerinde bulunan CHP’li Belediye Başkanı’nın bu defa Songül Diricanlı hanımefendiye uyguladığı haksız sürgün kararı ile akıllara şu sorular geliyor; kendi personeline böyle bir muameleyi hak gören bu zihniyet Afyonkarahisar’lı kadın hemşehrilerimizin haklarını nasıl koruyacak?
 
Anlaşılan o ki CHP’li Belediye Başkanı’nın yönettiği Afyonkarahisar Belediyesi’nde liyakat ve adalet anlayışı bir kenara bırakılmış tamamen siyasi hesapların yapıldığı ve menfi çıkarların göz önüne alındığı bir anlayış benimsenmiştir. Bu haksızlıklar eminiz ki Afyonkarahisarlı hemşehrilerimiz tarafından kabul edilmeyecektir. AK Parti olarak bir kez daha belirtmek istiyoruz adaletsizliğin ve haksızlıkların karşısında dimdik duracağız” dedi.