-

Gözden kaçırmayın

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Gıda Güvenliği ve Sürdürülebilir Tarım Konferansı'na katılacakCHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Gıda Güvenliği ve Sürdürülebilir Tarım Konferansı'na katılacak

NATO Parlamenter Asamblesi toplantıları, Yunanistan'ın başkenti Atina'da Yunan Parlamentosu'nda gerçekleştirilen Siyasi Komite ve Demokrasi ve Güvenlik Komitesi oturumlarıyla başladı. Toplantılara Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) milletvekilleri de katıldı.

İlk gün gerçekleştirilen görüşmelerde, Küresel Denizcilik ve Riskler, Çin ile İlişkiler, Göç Krizi, Ukrayna ve Ortadoğu'daki gelişmeler ile artan jeopolitik riskler gibi önemli konular masaya yatırıldı.

Toplantının ikinci günü, Türk delegasyonu Girit'in Hanya şehrine geçerek oradaki NATO üslerini ve Mükemmeliyet Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri'ni temsilen görev yapan komutanlarla bir araya gelinerek, bilgilendirici brifingler alındı.

Ziyaretin son durağında, Girit'teki NATO üslerinin Yunan komutanları ile bir araya gelinerek dostane bir sohbet gerçekleştirildi.

Toplantılar esnasında, Büyük Atatürk'ün "Yurtta Barış, Cihanda Barış" sözüne atıfta bulunarak, Ege Bölgesi ve çevresindeki tüm ülkeler için barış dileğinde bulunuldu.