-

Gözden kaçırmayın

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü ve Rektör Yardımcısı Öğrenci Kulüplerini Ziyaret EttiSağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü ve Rektör Yardımcısı Öğrenci Kulüplerini Ziyaret Etti

Her yıl 1 Ekim günü ve haftasında, ülkemizde "Yaşlılar Günü" etkinlikleri düzenleniyor. Bu yılki etkinliklerde, demografik değişim ve nüfusun yaşlanması dikkate alınıyor.

Son dönemlerde sağlık hizmetleri ve bilgi teknolojilerindeki gelişmeler, yaşlı bireylerin sağlık hizmetlerine erişiminin kolaylaşmasını sağlıyor. Teknolojik ilerlemeler, bu alanda önemli bir engel kaldırıcı olarak görülüyor. Yaşlı bireylerin teknoloji kullanımı öğrenmeleri, onların özgüvenlerini artırmasının yanı sıra yaşam kalitelerine de katkıda bulunuyor.

Yaşlıların teknoloji kullanımı ile ilgili düzenlenen bu etkinlikler, onların sosyal hayata katılımlarını artırmayı ve yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefliyor. Teknolojinin sunduğu imkanların farkında olmaları, yaşlı bireylerin günlük yaşamlarını kolaylaştıracak çözümler bulmalarına yardımcı oluyor.