-

Gözden kaçırmayın

Gaziosmanpaşa Ortaokulu’na ZiyaretGaziosmanpaşa Ortaokulu’na Ziyaret

Yeni eğitim öğretim yılında, öğrencilere sözcük hazinelerini geliştirme, dilin toplumsal ve kültürel önemini anlama konusunda farkındalık kazandırmayı hedefleyen "Okulun Kalbi Kütüphaneler Projesi" uygulamaya geçiyor. Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'ne bağlı tüm okullarda hayata geçirilecek olan bu proje, öğrencilere zengin bir dil deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Bu proje ile öğrencilerin kütüphane kullanımına teşvik edilmesi ve kitap okuma alışkanlığı kazandırılması hedefleniyor. Kurulan kütüphanelerde gerçekleştirilecek çeşitli etkinlikler, öğrencilerin dil becerilerinin yanı sıra sosyal ve kültürel yönlerini de geliştirecek.

Proje uygulama kılavuzu, öğretmenler ve eğitimciler için çeşitli yönergeler ve öneriler içerecek. Ayrıca, kütüphanelerin etkin bir şekilde kullanılması adına gerekli malzeme ve kaynakların sağlanması için çalışmalar yapılacak. Bu sayede öğrencilere yalnızca okuma yeteneklerini geliştirmekle kalmayacak, aynı zamanda dilin derin anlamlarını keşfetme fırsatı sunulacak.

"Okulun Kalbi Kütüphaneler Projesi", öğrencilerin dil ve kültür bilincini artırarak gelecekte daha donanımlı bireyler olmalarına katkı sağlamayı amaçlıyor.