-

Gözden kaçırmayın

Obezite Hastaları İçin Obezite Cerrahisi ÖnemliObezite Hastaları İçin Obezite Cerrahisi Önemli

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak amacıyla "Sağlık Bakım Hizmetleri Günleri" adlı bir etkinlik düzenledi. Etkinlik, "Bakımın Gücü" temasıyla 8 Ekim 2024 tarihinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Saat 09:30-12:30 arasında yapılan program, yataklı klinik ve yoğun bakımda görevli hemşire personelinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını Koordinatör Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Garibe Adıgüzel yaptı. Adıgüzel, hemşirenin birey, aile, grup ve toplum sağlığının geliştirilmesi ve korunmasındaki rolüne dikkat çekti. Etkinliğin Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi'nden gelen değerli hocaların yanı sıra kurum içinden de katılımlarla zenginleştirildi.

Programda Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Hemşirelikte Yönetim Ana Bilim Dalı'ndan Prof. Dr. Sergül Duygulu, "Bakım Sunumunda Dönüşüm: İşbirlikçi Yaklaşım Olarak Hemşirelik Bakımı Modelleri" konusunu anlattı. Ardından, Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Esasları Ana Bilim Dalı'ndan Doç. Dr. Fatoş Korkmaz, hemşirelik bakım planlamasını ele aldı. Programın son bölümünde ise Koordinatör Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Fadik Çökelek, hastanedeki hemşirelik süreci uygulamaları hakkında bilgi paylaştı.

Toplantı, sağlık hizmeti sunumuna olan meslektaşların katkılarının yanı sıra katılımcılar arasında yapılan fotoğraf çekimiyle son buldu. Bu etkinlik, sağlık bakım hizmetlerinin güçlendirilmesine yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi.