-

Gözden kaçırmayın

Diş Beyazlatma İşlemi ve Uygun Yaş AralığıDiş Beyazlatma İşlemi ve Uygun Yaş Aralığı

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü'nde önemli bir başarı elde edildi. Dr. Öğr. Üyesi Esengül Elibol'un yürütücü olarak görev aldığı “HUPEDCARE: Pediatrik Ağrı Yönetimine İnsani Yaklaşımın Teşvik Edilmesinde Yüksek Öğretimin Rolü” başlıklı proje, Avrupa Komisyonu Erasmus+ Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Araştırmacı Kadrosu

Proje ekibinde, aynı bölümden Dr. Öğr. Üyesi Elif Zahide Çelebi'nin yanı sıra Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi'nden Dr. Tuğba Yeni ve Dr. Öğr. Üyesi Özge Eda Karadağ Aytemiz de araştırmacı olarak görev alacak.

Projenin Amacı

“HUPEDCARE” projesinin temel amacı, Afrika ve Latin Amerika üniversitelerinde pediatrik ağrı yönetimine insani yaklaşım konusunda kapasite gelişimini desteklemek. Bunun için yeni teknolojik kaynaklar kullanılarak uygulamalı bilgi üretilecek ve bilgi transferi için özel bir platform geliştirilmesi planlanıyor. Ayrıca, PedTECH adı altında yedi teknolojik öğrenme merkezi kurulacak ve akademik ile akademik olmayan düzeylerde bilgi yayma amacıyla eğitim modülü oluşturulacak.

İş Birliği ve Teknolojik Çözümler

Bu kapsamda konsorsiyum üyeleri arasındaki iş birliği güçlendirilecek ve ortak öğrenme için teknolojik çözümler geliştirilecektir. Projenin koordinatörlüğü, University of Castilla-La Mancha tarafından üstlenmiş olup, konsorsiyumda Brezilya, Cape Verde, İspanya, Mozambik, Peru, Polonya, Portekiz ve Türkiye'den toplam 15 üniversite yer almaktadır.