-

Gözden kaçırmayın

Bursa'da Kivi Hasadı BaşladıBursa'da Kivi Hasadı Başladı

Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Turist Rehberleri Odası işbirliğiyle 16 Ekim 2024 tarihinde suça sürüklenen çocuklar için "İznik Gezisi" düzenledi.

Gezi kapsamında 15-18 yaş arası çocukların rehabilitasyon sürecine katkı sağlamak, yeniden suç işlemelerinin önüne geçmek ve yaşadıkları coğrafyanın tarihine dair bilgi edinmelerini sağlamayı hedeflendi. Etkinliğe, Denetimli Serbestlikten Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Tuncay Sümbe, Bursa Adliyesinde görevli savcı adayları, Denetimli Serbestlik Müdürü Cihat Çanak ve kurum personeli de katıldı.

Tarihi Ziyaretler

İznik Gezisi'nde, Yenişehir Kapı, İstanbul Kapı, Lefke Kapı, Fetih Kapısı, Yeşil Cami, Kırgızlar Türbesi, Nilüfer Hatun Medresesi, Ayasofya Cami ve İznik Çini Atölyesi gibi önemli yerler ziyaret edildi. Gezi boyunca Bursa Turist Rehberleri Odası Kurucu Başkanı Ersen Yelkenkaya, katılımcılara tarihi bilgiler vererek rehberlik etti.

Geziye katılan çocuklar, rehber eşliğinde ilk kez Bursa’yı dolaşmanın ve bilmedikleri birçok şeyi öğrenmenin mutluluğunu yaşadı. Denetimli Serbestlik yetkilileri, 2024 yılı içerisinde "Bursayı Keşfediyorum Projesi" çerçevesinde Bursa Kültür Gezisi ve Gölyazı gezisi gibi etkinliklerin devam edeceğini duyurdu. Bu tür faaliyetlerin, çocukların sosyal rehabilitasyon sürecine önemli katkılar sağlayacağına inanılıyor.