-

Gözden kaçırmayın

Nazan Akın Güneş, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda Judo'da Bronz Madalya KazandıNazan Akın Güneş, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda Judo'da Bronz Madalya Kazandı

Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Uzkınay, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Uzkınay, mesajında tarafsız ve özgür bir basının güçlü demokrasilerin temel taşı olduğunu vurguladı.

Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınlandı. Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamaya göre, bu özel günün anlamı üzerine bir mesaj paylaşıldı. Mesajda, Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olan 24 Temmuz'da, basının demokratik toplumlar için taşıdığı öneme dikkat çekildi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün "Basın, milletin müşterek sesidir" sözleri hatırlatılarak, basının milletin aydınlanması ve doğru bilgiye ulaşması için önemli bir rehber olduğu belirtildi. Tarafsızlık ve özgürlük ilkeleri gözetilerek kaleme alınan mesajda, basının toplumsal yaşamdaki rolüne de değinildi. Doğru bilgiye ulaşma ve ifade özgürlüğünün modern dünyada tartışılmaz bir gerçek olduğu vurgulandı.

Tekin Uzkınay, basının kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak, tarafsız bir anlayışla çalışmalarını sürdürmesinin demokratik toplumların güvencesi olduğunu belirtti. Ayrıca, ilçenin hedeflerine ulaşmasında basının desteğinin önemine dikkat çekti. Yayınlarıyla katkıda bulunan basın mensuplarına teşekkür eden Uzkınay, hayatını kaybeden tüm basın mensuplarını rahmetle andığını ifade etti. İlçede görev yapan tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutlayarak sağlık, başarı ve esenlikler diledi.