-

Gözden kaçırmayın

19 Eylül 2024 Gaziler Günü Çelenk Sunma Töreni19 Eylül 2024 Gaziler Günü Çelenk Sunma Töreni

İlçemiz Kaymakamı Osman Aslan CANBABA, "19 Eylül Gaziler Günü" münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Sayın CANBABA mesajında şunları kaydetti;

Şanlı tarihimizin ebedi kahramanları olan gazilerimiz; vatanının bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı, milli birlik beraberliği uğruna cepheden cepheye koşarak, tüm zorluklara göğüs germiş ve asırlardır kahramanlık destanları yazmıştır.

Yaşadığı tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz; bu uğurda şehit olmayı göze alarak, gazilik mertebesine ulaşmayı büyük bir gurur ve onur kaynağı saymış ve bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır.

Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasının ardından 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e, "Mareşal" rütbesi ve "Gazi" unvanı verilmesinin anısına 19 Eylül tarihi, "Gaziler Günü" olarak kutlamaktadır. Gaziler Günü, kahraman gazilerimize vefa duygularımızı ifade etmek için önemli bir fırsattır.

Canı pahasına, ölüme göğsünü siper etmiş ve bunun nişanını gururla taşıyan gazilerimizin kahramanlıkları hiçbir zaman unutulmayacaktır. Bugün aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde bu topraklarda barış ve huzur içinde yaşıyor, geleceğe güvenle bakıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Gaziler Günü'nüzü kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor; hayatta olan gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum.