-

Gözden kaçırmayın

Bakırköy Belediyesi'nin Marangoz Atölyesi Yerel İhtiyaçlara Cevap VeriyorBakırköy Belediyesi'nin Marangoz Atölyesi Yerel İhtiyaçlara Cevap Veriyor

Ankara Ticaret Odası'nın himayesinde, Nijerya Federal Hükümeti Endüstriyel Eğitim Fonu tarafından hayata geçirilen "Skill Up - SUPA Programı" kapsamında bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda, iş birliği fırsatları ve eğitim programının detayları ele alındı.

Toplantının açılış konuşmasını Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ile birlikte, Nijerya Federal Hükümeti Endüstriyel Eğitim Fonu Genel Müdürü Afız Oluwatoyın Ogun, OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ve Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal yaptı. Etkinlik, ilgili alanlarda uzman birçok akademisyen ve yönetici tarafından desteklendi.

Toplantıya, TED Üniversitesi Rektör Yardımcısı Oya Güneri, Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fusün Eyidoğan, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim Genel Müdürü Yardımcısı Mehmet Bal, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Erdem Güney, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Işık ve Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri katıldı. Ayrıca, TİKA Nijerya Masası Uzmanı Hatice Metinkuşcu da toplantıda yer aldı.

Toplantıda, eğitim alanındaki iş birliği imkânları ve Nijerya ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi üzerinde duruldu. Bu tür etkinlikler, iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım fırsatlarının artırılması için önemli bir zemin oluşturuyor.