-

Gözden kaçırmayın

EĞİTİMDE ÇİLE BİTMİYOR: OKULLARDA TEMİZLİK PERSONELİ KRİZİ VE AİLELERİN YÜKÜ AĞIRLAŞIYOR.EĞİTİMDE ÇİLE BİTMİYOR: OKULLARDA TEMİZLİK PERSONELİ KRİZİ VE AİLELERİN YÜKÜ AĞIRLAŞIYOR.

Çubuk İlçesi, tarım alanında geleceği şekillendiren projeleriyle Türkiye genelinde dikkat çekmeye devam ediyor. Erzurum'da düzenlenen "Gelecek Tarımda" yarışmasının Türkiye finallerinde, ilçeden katılan öğrenciler yenilikçi projeleriyle önemli başarılara imza attı.

Yarışma Detayları
Bilim Erzurum T3 tarafından 19-20 Ekim 2024 tarihlerinde organize edilen yarışmada, Çubuk’tan üç proje finale kalarak büyük bir başarı elde etti. Yarışmaya katılan projeler ve öğrenciler şu şekilde sıralandı:

1. Tarım Araçlarının Uydu Üzerinden Takibi
- Yiğit Büyükkuzukıran (Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi)
- Emirhan Yüksel (Çubuk Fen Lisesi)
- Ahmet Eray Küçük (Çubuk BİLSEM)

2. Susuz Tarım
- Elvan Tuna Bülbül (Çubuk BİLSEM)
- Lütfü Efe Göberk (Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi)

3. Topraksız Tarım
- Ecrin Aybüke Karçam (Çubuk BİLSEM)
- Selman Akdoğan (Çubuk BİLSEM)
- Demirhan Demirkol (Çubuk BİLSEM)

Eğitimcilerin ve Öğrencilerin Sürekli Desteği
Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, geleceğin tarım teknolojilerine katkı sağlayacak bu projelere emek veren danışman öğretmen Remzi Aktay ve öğrencileri gönülden tebrik etti. Yenilikçi düşünceleriyle tarımsal üretimde fark yaratan gençlerin ilçeyi başarıyla temsil ederek büyük bir gurur yaşattığı ifade edildi.

Öğrencileri destekleyen ailelere ve rehberlik eden öğretmenlere de teşekkür edildi. Çubuk İlçesi'nin gençleri, tarım teknolojileri konusunda geleceğin umut verici yüzleri olarak gösterilmekte.