-

Gözden kaçırmayın

Bayat Belediyesi Yolcu Taşımacılığında Yenilik YapıyorBayat Belediyesi Yolcu Taşımacılığında Yenilik Yapıyor

Sandıklı’da 37.’si ülke genelinde, 2.’si ise ilçede gerçekleştirilen Ahilik Haftası kutlamaları, Sandıklı Kaymakamlığı, Sandıklı Belediyesi ve Sandıklı Esnaf ve Sanatkarlar Odası öncülüğünde hayata geçirildi. Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük, Gardaş Yarenler Derneği ve Mesleki Eğitim Merkezi de katkı sundu.

Etkinliğe katılan isimler arasında Sandıklı Kaymakamı Önder Çengel, Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan, Sandıklı Belediye Başkanı Adnan Öztaş, Afyonkarahisar İl Ticaret Müdürü Mahmut Yayla, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Cengiz Üstün ve Sandıklı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Öztop’un yer aldığı protokol üyeleri de bulunmaktaydı.

Ahilik Haftası etkinlikleri, Muradin Camii’nde kılınan ikindi namazıyla başladı. Ardından, Şeyh Nurettin Efendi’nin kabri başında Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Gardaş Yarenler Derneği’nin organizasyonu ile birlikte gerçekleştirilen kortej yürüyüşü, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda son buldu. Daha sonra halk oyunları gösterisi, Ahilik İlkeleri’nin okunması, plaket ve Şed Kuşatma töreni gibi çeşitli etkinliklerle program devam etti.

Etkinlik, İlçe Müftüsü Ömer Ünal’ın yaptığı Ahilik Duası ile sona erdi. Ahilik Haftası kutlamaları, geleneksel değerlerin yaşatıldığı ve toplumda kültürel bir bağ oluşturduğu önemli bir etkinlik olarak yerini aldı.