-

Gözden kaçırmayın

Kuduz Hastalığı ve Korunma YöntemleriKuduz Hastalığı ve Korunma Yöntemleri

İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Mustafa Tektaş, hipertansiyonu tanımladı. Hipertansiyon, atardamarların duvarlarına uyguladığı basıncın, normalden daha yüksek olması durumu olarak ifade edilmektedir. Bu durum, kalbin daha fazla çalışmasına neden olur ve uzun vadede kalp, böbrek ve diğer organlarda hasara yol açabilir.

Dr. Tektaş, hipertansiyonun genellikle belirti göstermediğine dikkat çekti. Ancak bazı insanlarda baş ağrısı, burun kanaması, yorgunluk gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Bu nedenle, hipertansiyonun sinsi bir hastalık olduğunu vurguladı.

Uzman, hipertansiyonun tanısının genellikle kan basıncı ölçümü ile koyulduğunu belirtiyor. Tedavi ise yaşam tarzı değişiklikleri ve ilaçlarla yapılabilir. Düzenli doktor kontrollerinin önemi de bu süreçte vurgulanmaktadır.

Dr. Mustafa Tektaş, hipertansiyonun önlenebilir bir hastalık olduğunu, sağlıklı yaşam alışkanlıkları ile kontrol altına alınabileceğini ifade etti. Bu doğrultuda, bireylerin kendi sağlıklarını takip etmelerinin büyük önem taşıdığını söyledi.