-

Gözden kaçırmayın

İstanbul Kent Konseyi'nden Hayvanları Koruma Günü Açıklamasıİstanbul Kent Konseyi'nden Hayvanları Koruma Günü Açıklaması

Robert Wun, markasının 10. yılını da kutlayarak zamanın soyut kavramı üzerine derin bir düşünceye odaklandı. 2024 Sonbahar/Kış haute couture koleksiyonu "Zaman" adıyla tanıtıldı. Bu koleksiyon, zamanın geçicilik üzerindeki etkisini keşfetmek amacıyla hazırlanan ihtişamlı elbiselerle dolu.

Robert Wun'un tasarımlarında zaman kavramı, mevsimlerin geçişiyle somutlaştırıldı. İlkbaharın gelişini simgeleyen pembe kiraz çiçekleriyle süslenmiş korseler, devasa mavi kelebek aplikeleriyle bezeli oversized kabanlar ve kışın ilk karını temsil eden beyaz kristallerle süslenmiş siyah elbiseler dikkat çekti. Ayrıca sonbaharın çürüyüşünü vurgulamak için sararmış yapraklar ve yanık kenarlar kullanıldı.

Koleksiyonun son dört görünümünde, insan bedeninin deri, et, kemik ve ruh aşamaları üzerinden çürüme teması işlendi. Ruhun tasviri, çok katmanlı tülden yapılan ve farklı renklerde kristallerle işlenmiş bir elbiseyle yapıldı. Bu görünüm, izleyiciler üzerinde derin bir etki bıraktı. Robert Wun’un korku temasına olan ilgisi, tamamı dikenli boncuklarla kaplanmış 40 kiloluk "kas" elbisesi ile bir kez daha kendini gösterdi. Ayrıca, korkutucu bir iskelet maskesi ve kabuğu içeren teatral yaklaşımdaki görünümler, ustalığın birer örneği olarak sergilendi.

Gösterinin sonunda sanatçı, zaman ve süreklilik üzerine derin bir sorgulama yaptı. “Bu işi neden bu kadar uzun süredir yapıyorum, neden hâlâ devam etmek istiyorum ve bu ne kadar sürecek? Son 10 yıl ne anlama geliyor?” soruları ile izleyicileri düşündüren Wun, “Bu koleksiyonu yaratırken cevabı buldum; bir gün her şeyin sona ereceğini kabul etmek – ve bunun sorun olmadığını anlamak” dedi.