-

Gözden kaçırmayın

Bakırköy Belediyesi, Bak-Kart Sahiplerine Destek SağlayacakBakırköy Belediyesi, Bak-Kart Sahiplerine Destek Sağlayacak

Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şubesi teknik personelleri, Afyonkarahisar il genelindeki arıcılık faaliyetlerini desteklemek amacıyla kovan sayımını gerçekleştirmektedir. Kovan sayımı işlemleri, bölgedeki arıcılığın durumunu tespit etmek ve arıcıların desteklenmesi için gerekli verilerin toplanması açısından büyük önem taşımaktadır.

Arıcılık sektörüne verilen destekler, hem üreticilerin gelir seviyesini artırmakta hem de kaliteli bal üretimine katkı sağlamaktadır. Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Arıcılık ve Bal Üretimi Destekleme Projesi kapsamında arıcılık sektörüne destek vermeye devam etmektedir. Bu sayede arıcılık faaliyetlerinin daha verimli ve sürdürülebilir bir şekilde gerçekleştirilmesi amaçlanmaktadır.

Arıcılık kovan sayımı işlemleri ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, arıcıların sorunlarını daha iyi anlamakta ve gerekli önlemleri alarak destek mekanizmalarını güçlendirmektedir. Arıcıların sayım işlemlerine tam katılım sağlaması önemli olup, bu sayede sektörün daha iyi bir şekilde planlanması ve yönlendirilmesi mümkün olmaktadır. Arıcıların kovan sayımı işlemlerine mutlaka katılmaları ve verileri eksiksiz bir şekilde sunmaları gerekmektedir.