-

Gözden kaçırmayın

Veteriner Fakültesi 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılına Keyifli Bir Başlangıç YaptıVeteriner Fakültesi 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılına Keyifli Bir Başlangıç Yaptı

Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Dahiliye Kliniği uzmanı Uzm. Dr. Zülal Ayaz Barutçu, kolajen takviyeleri hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Kolajen Nedir?

Kolajen, vücudumuzda bulunan önemli bir protein olup, cilt, kemik, eklem ve bağ dokusu gibi birçok yapıda bulunur. Bu protein, cildin elastikiyetini artırır ve eklem sağlığını destekler. Ancak, zamanla vücuttaki kolajen üretimi azalır, bu da çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir.

Kolajen Takviyeleri Tavsiye Ediliyor mu?

Uzm. Dr. Barutçu, dışarıdan sosyal medya ve internet üzerinden alınan kolajen takviyelerinin herkes için önerilmediğini belirtti. Kolajen alımının belli hastalıklara sahip bireylerde, doktor tavsiyesi ile yapılması gerektiği vurgulandı. Özellikle herhangi bir sağlık sorunu yaşayan kişilerin bu tür takviyeleri kullanmadan önce mutlaka bir uzmana danışmaları gerektiği ifade edildi.

Kolajen ürünlerinin cilt güzelliği veya eklem sağlığını desteklemek için kullanılabilir olduğu düşünülebilir, ancak bu konuda daha fazla araştırma yapılması gerektiği belirtiliyor. Uzm. Dr. Barutçu, kolajen takviyelerinin kişinin genel sağlık durumuna göre değişebileceğini ve kesinlikle uzman görüşü alınmadan kullanılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.