-

Gözden kaçırmayın

Fatih Muhtarları Derneği'nin 8. Olağan Genel Kurulu TamamlandıFatih Muhtarları Derneği'nin 8. Olağan Genel Kurulu Tamamlandı

İstanbul'un kültürel hayatına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen "İstanbul’un Sanatkar Din Görevlileri Karma Sergisi", Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde kapılarını açtı.

Açılış Taksim Camii’ndeki Kültür ve Sanat Merkezinde Gerçekleşti

Serginin açılış programı, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş’un iştirak ettiği bir törenle Taksim Camii Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı. Açılışta konuşan Müftü Arpaguş, katılımcı din görevlilerine ve Aile ve Dini Rehberlik Bürosu'na teşekkür etti.

30 Sanatkar Din Görevlisi Eserleriyle Yer Aldı

İstanbul Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından düzenlenen sergide, İstanbul genelinde görev yapan 30 sanatkar din görevlisi, hat, ebru, tezhip, minyatür, çini, resim ve naht gibi çeşitli sanat dallarındaki eserleriyle sergide yer aldı.

Katılımcılar Artan İlgiyi Gördü

Açılış programına İstanbul İl Müftü Yardımcıları Huriye Akbıyık, Ayşe Coşkun ve Zekeriya Bülbül, ilçe müftüleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, sanatkar din görevlilerine katılım belgelerinin verilmesi ve açılış kurdelasının kesilmesiyle devam etti.

Eserler Hakkında Bilgi Alındı

Müftü Arpaguş ve beraberindekiler, sergideki sanatsal eserleri gezerek sanatçılardan eserler hakkında detaylı bilgi aldı.