-

Gözden kaçırmayın

Gemi ve Denizcilik Kulübü, Türk Loydu'nu Ziyaret EttiGemi ve Denizcilik Kulübü, Türk Loydu'nu Ziyaret Etti

11 Ekim, Kız Çocuklarının Gücü Günü olarak kutlanıyor. Bu özel gün, geleceği değiştirme kapasitesine sahip olan kız çocuklarının önemini vurgulamak amacıyla anılıyor. Her bir bireyin, kız çocuklarının güvenli bir ortamda büyümesi ve şiddetle karşılaşmadan hayatlarını sürdürebilmeleri için üzerine düşen sorumlulukları hatırlatıyor.

Kız çocuklarının hayallerine ulaşabilmesi, özgür bir yaşam sürebilmesi ve eşit fırsatlarla karşılaşmalarını sağlayabilmek için herkesin aktif bir şekilde mücadele etmesi gerektiğinin altı çiziliyor. Bu anlamda, toplumsal farkındalık oluşturmak ve bu konuda adım atmak hayati önem taşıyor.

"Normalleştirmiyoruz. Kabul etmiyoruz." sloganlarıyla haykırılan bu mesajlar, kız çocuklarının haklarının savunulması gerektiğinin ve yaşanan sorunların göz ardı edilmemesi gerektiğinin ifadesi olarak öne çıkıyor.

Sosyal ve toplumsal değişim için, herkesin bu konuda cinsiyet eşitliği adına mücadele etmesi gerektiği vurgulanıyor. Kız çocukları, öz güvenli, eşit haklara sahip bireyler olarak geleceğe hazırlanmalı.