-

Gözden kaçırmayın

HPV Aşısı: Ne, Kimlere Yapılır?HPV Aşısı: Ne, Kimlere Yapılır?

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü, yerel ve uluslararası düzeyde ruh sağlığının önemine dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinliklerle gündeme geliyor. Bu özel günde, toplumsal ruh sağlığını desteklemek ve bu konu üzerinde farkındalık oluşturmak hedeflenmektedir.

Ruh sağlığı, bireylerin duygusal ve psikolojik iyilik halleri için kritik bir öneme sahiptir. Dünya genelinde her yıl kutlanan bu gün, halkı ruh sağlığı hakkında bilgilendirmek ve destekleyici hizmetlerin önemini vurgulamak için düzenlenen etkinlikler aracılığıyla kutlanmaktadır.

Türkiye’de de bu gün kapsamındaki etkinlikler, üniversiteler, hastaneler ve çeşitli sivil toplum kuruluşları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Eczacılık Fakültesi gibi akademik kurumlar, ruh sağlığını teşvik eden projelere destek vererek gençlerin bu konudaki bilgilenmesini artırmayı amaçlamaktadır.

Dünya Ruh Sağlığı Günü, her bireyin sağlıklı bir psikolojik durumda olması gerektiğini hatırlatırken, herkese sağlıklı bir yaşam için ruh sağlığının önemini anımsatmaktadır.