-

Gözden kaçırmayın

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adalar'daki Kıyıları Temizliyorİstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adalar'daki Kıyıları Temizliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor Okulları, Dünya Kız Çocukları Günü’nde önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bu özel günde kız çocukları, olimpik ve paralimpik sporcular ile bir araya geldi. Etkinlik, İBB Spor Okulları’ndaki kız çocuklarının geleceğe umutla bakmaları amacıyla düzenlendi.

Açılış konuşmasını İBB Spor Genel Müdürü İ. Renay Onur gerçekleştirdi. Onur, bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaparak, kız çocuklarının spor dünyasında daha fazla yer alması gerektiğini belirtti.

İBB, UN Women Türkiye, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Türkiye Paralimpik Komitesi iş birliği ile gerçekleştirilen etkinlik; sporun, birlik ve dayanışmanın önemini vurgulamak amacıyla yapıldı. Kız çocuklarının spor alanında kendilerini geliştirmeleri ve bu konuda cesaretlenmeleri hedefleniyor.

Bu etkinlik, ayrıca toplumsal cinsiyet eşitliği, sporun yaygınlaştırılması ve spor yoluyla sağlıklı bir geleceğin inşası adına da önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.