-

Gözden kaçırmayın

2024 Nobel Edebiyat Ödülü Güney Koreli Yazar Han Kang'ın!2024 Nobel Edebiyat Ödülü Güney Koreli Yazar Han Kang'ın!

Her yıl 11 Ekim tarihinde kutlanan Dünya Kız Çocukları Günü, bu yıl da bir kez daha vurguladı ki, dünya ancak kız çocuklarının kahkahalarıyla süslenir ve güzelleşir. Kız çocuklarının toplumsal hayattaki öneminin altı çizilen bu günde, ailelerin ve toplumun bu konuda daha duyarlı olması gerektiği ifade edildi.

Dünya Kız Çocukları Günü'nün önemi, Hz. Muhammed'in (ص) kızına “Babasının Ziyneti” adını vermesiyle de ortaya kondu. Bu, bir babanın en değerli süsünün kız evlatları olduğunu göstermektedir. Etkinlikler ve çeşitli organizasyonlar aracılığıyla, kız çocuklarının yaşaması ve yaşatılması için bir araya gelindi.

Bu özel günde, kız çocuklarının eğitim hakları, sağlık hizmetlerine erişimi ve toplumsal hayattaki rolleri gibi konuların önemi bir kez daha gündeme getirildi. Dünya genelinde çeşitli etkinlikler ve aktivitelerle, kız çocuklarının güçlendirilmesi ve toplumdaki yerlerinin sağlamlaştırılması amaçlanıyor. Bu anlamlı günde herkesin katkısı ve desteğiyle, kız çocuklarının yaşamda daha fazla söz sahibi olmaları hedefleniyor.