-

Gözden kaçırmayın

Sağlık-Sen, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalıştayını DüzenlediSağlık-Sen, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalıştayını Düzenledi

Afetler, beklenmedik ve yıkıcı etkilere yol açabilen olaylardır. Bu tür durumlarla karşılaşmadan önce hazırlıklı olmak, hayat kurtarma açısından kritik öneme sahiptir. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, afetlere karşı hazırlığın önemini vurgulayarak, kamuoyunu bilinçlendirme çabalarını sürdürüyor.

Bu bağlamda, her yıl düzenlenen çeşitli etkinlikler ve kampanyalar ile toplumun afetlere hazırlıklı olmasının gerekliliğini dile getiriliyor. Bu yıl, Uluslararası Afet Risklerini Azaltma Günü'nde de aynı mesaj yine ön planda tutuldu. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, afetlere karşı tedbir almanın yanı sıra, acil durum yönetimi ve müdahale yöntemleri konusunda da çeşitli eğitici faaliyetler gerçekleştirmekte.

Hazırlıklı olmak, sadece bireyler için değil, toplumsal anlamda da büyük bir önem taşımaktadır. Herkesin, afet anında nasıl davranması gerektiği ve önceden alması gereken tedbirler hakkında bilgi sahibi olması, afetlerin etkilerini en aza indirmede büyük bir rol oynar.