-

Gözden kaçırmayın

İstanbul'da Taksim Meydanı'nda Yeni Fikirler Paylaşılıyorİstanbul'da Taksim Meydanı'nda Yeni Fikirler Paylaşılıyor

Eğitimde Değerler Stratejisi (EDES) Platformu, çeşitli kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek ÇEDES ve Maarif Modeli uygulamalarını değerlendirdi. Toplantının amacı, toplumda güven ve huzuru tehdit eden olaylarla mücadele edebilmek ve gençlere değerler eğitimi vererek onları bu tür olumsuzluklara karşı donatmak olarak belirlendi.

Eğitimde yaşanan son gelişmelerin ve değerler eğitiminin önemi üzerinde durulurken, gençlerin birey olarak oluşumunda bu tür uygulamaların nasıl etkili olabileceği tartışıldı. Uzmanlar, toplumda meydana gelen olumsuz olayların önlenmesinde eğitim kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının üstlenebileceği rollerin önemine dikkat çekti.

EDES Platformu, bu tür toplantıların düzenlenmesinin ve birtakım uygulamaların hayata geçirilmesinin, gençlerin geleceği için hayati bir öneme sahip olduğunu belirtti. Kurumlar arası iş birliğinin artırılması ve bilgilerinin paylaşılması yoluyla toplumsal huzurun sağlanmasına yönelik adımların atılması gerektiği vurgulandı.