-

Gözden kaçırmayın

İznik Belediyesi, 'Ekinoks 2024 Fotoğrafçılar Maratonu'nu Başarıyla Gerçekleştirdiİznik Belediyesi, 'Ekinoks 2024 Fotoğrafçılar Maratonu'nu Başarıyla Gerçekleştirdi

Gemlik’te gerçekleştirilen Hemşehri Dernekleri Kültür Festivali, 81 il ve yedi bölgeden gelen temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti. Festivalde çeşitli yöresel kültürler sergilendi ve geleneksel yemekler sunuldu.

Festivalin organizasyonu Gemlik Belediyesi tarafından yapıldı ve koordinatörlüğünü Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Uslu üstlendi. Gemlik’te faaliyet gösteren hemşehri dernekleri, stantlarda üyelerini ağırlarken, tüm Gemlik halkına kültürel tanıtımlar gerçekleştirdi. Beş gün süren etkinliklere siyasi parti, sivil toplum ve meslek kuruluşları temsilcileriyle binlerce vatandaş katıldı.

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, festivalde yaptığı konuşmada, “Edirne’den Ardahan’a, yurdumuzun bütün değerlerini milli irade çerçevesinde sahip çıkıyoruz” dedi. Uzun bir aradan sonra festivalin düzenlenmesinin önemine vurgu yapan Deviren, dernekçiliğin zorluğuna dikkat çekti ve etkinliğin gelecekte daha etkili şekilde sürdürüleceğini belirtti. “Bu festivali yapıyoruz ki, hemşehri kültürümüz devam etsin ve çocuklarımız için güzel yarınlar inşa edelim” şeklinde sözlerini tamamladı.

Katılımcı dernekler ise, festival aracılığıyla bulundukları kültürel zenginlikleri tanıtma ve paylaşma fırsatı bulmuş oldu.