-

Gözden kaçırmayın

2025 2025 "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" Başvuruları Başladı

Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, 13 Ekim 2024 tarihinde PPI İstanbul tarafından düzenlenen "Endonezya Günü" etkinliğine destek verdi. Etkinlik, Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) desteğiyle gerçekleştirildi.

Etkinlikte, çeşitli geleneksel danslar, Pencak Silat dövüş sanatı, yöresel şarkılar ve Endonezya pop müziği performanslarıyla renkli anlar yaşandı. Katılımcılara, Endonezya'nın kültürel zenginliklerini tanıtan el sanatları sergileri, geleneksel müzik aletleri ve geleneksel kıyafetler de sunuldu.

Etkinliğe katılan Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Vekili Darusman Afrikoko, misafirlere yaptığı konuşmada, Endonezya'nın Türkiye ile olan ilişkilerinin güçlendirilmesi için olumlu tanıtımların önemini vurguladı. Dernek temsilcileri ve çeşitli yetkililerin de katılım sağladığı etkinlikte, Endonezya ve Türkiye arasındaki kültürel bağların pekiştirilmesi hedeflendi.

Etkinliğin açılışında, TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı M. Malik Taylan da yer aldı. Katılımcılara yönelik sıcak bir karşılama ve bilgilendirme yapıldı.