-

Gözden kaçırmayın

Gölbaşı Belediyesi, İş Arayanları ve Firmaları BuluşturuyorGölbaşı Belediyesi, İş Arayanları ve Firmaları Buluşturuyor

Gemlik'te, Türk sinemasının unutulmaz ismi Eşref Kolçak anısına düzenlenen Gemlik Film Festivali’nin üçüncüsü, 19-20 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. Festivalin programı, sinema tutkunları için heyecan verici etkinliklerle dolu.

Festival, 19 Ekim Cumartesi günü Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren ve festivalin Jüri Başkanı, ünlü yönetmen Serdar Akar'ın yapacağı açılış konuşmalarıyla başlayacak. İlk gün programının devamında, “Film Festivallerinin Sektöre Katkıları” başlıklı bir söyleşi düzenlenecek. Bu söyleşiye, Jüri Üyeleri Deniz Çakır, Ercan Mehmet Erdem, Hakan Algül ve Mehmet Aksın katılacak. Etkinlik, Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Festivalin ilk gününde, Kısa Film Yarışmasında finale kalan filmler ve Türk sinemasının önemli yapımlarının gösterimleri de yer alacak. Sinemaseverler, bu gösterimlerle birlikte kısa filmlerin etkileyici dünyasına da adım atma fırsatı bulacak.

Festivalin ikinci günü, gündüz saatlerinde jüri üyeleri ve kısa film yönetmenlerinin katılımıyla atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Bu etkinliklerin ardından, Eşref Kolçak Onur Ödülü’nün takdim edileceği Menderes Samancılar’ın "Yanmış Orman Kokusu" kitabının imza etkinliği ile devam edilecek. Ayrıca, “Emek Ödülü”nün takdim edileceği Altan Erkekli’nin söyleşisi de festivalin son programı olacak.

Şenay Gürler'in sunumuyla gerçekleşecek ödül töreninde, kısa film yarışmasında ödül kazananlar açıklanacak ve yine Eşref Kolçak Onur Ödülü ile Emek Ödülleri takdim edilecek.

Dört gözle beklenen etkinlik, Gemlik'te sinemaseverlerle buluşmayı amaçlıyor.