-

Gözden kaçırmayın

İl Başkanı Gökhan İlgar, Sabiha Gökçen Havalimanı Valisi Halil Avşar'ı Ziyaret Ettiİl Başkanı Gökhan İlgar, Sabiha Gökçen Havalimanı Valisi Halil Avşar'ı Ziyaret Etti

Malatya'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Deprem, saat 14:23'te gerçekleşti ve bir süre boyunca sarsıntılar hissedildi. Deprem sonrasında yetkililer, herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın yaşanmadığını bildirdi. Bölge Halkı ise tedirginlik içinde evlerinden çıktı ve açık alanlara toplandı.

Deprem sonrasında tüm Malatya ve çevresinde yaşayan vatandaşlar için geçmiş olsun dilekleri iletiliyor. Vatandaşların bu doğal afetten en az zararla çıkması için gerekli önlemlerin alındığı belirtiliyor. Yapılan açıklamada, depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmaların hızla devam ettiği ve her türlü desteğin sağlandığı vurgulandı. Deprem nedeniyle bölgede bazı evlerde hasar meydana geldiği ve ekiplerin incelemelerine devam ettiği bildiriliyor.

Deprem riski yüksek olan Türkiye'de, deprem anında doğru davranışların sergilenmesi hayati önem taşıyor. İlgili makamlar, vatandaşlara deprem sırasında neler yapılması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Deprem anında güvenli bir yerde bulunmak, panik yapmamak ve gerekli önlemleri almak önemlidir. Deprem sonrasında ise hasarlı yapılar konusunda uzman ekiplerin incelemelerini beklemek gerekmektedir.