-

Gözden kaçırmayın

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Rektör DeğişikliğiYıldız Teknik Üniversitesi'nde Rektör Değişikliği

Dünya Yoksullukla Mücadele Günü, her yıl olduğu gibi bu yıl da 17 Ekim'de kutlandı. 2023 yılı teması "Sosyal ve Kurumsal Kötü Muameleye Son Verme: Adil, Barışçıl ve Kapsayıcı Toplumlar İçin Birlikte Hareket Etme" olarak belirlendi. Bu tema kapsamında, yoksulluğun hem görünür hem de gizli boyutlarına vurgu yapılarak, toplumda yoksulluk ile mücadele konusunda farkındalık artırılması hedefleniyor.

Yoksullukla mücadelede, bu durumu deneyimleyen bireylerin seslerine ve deneyimlerine önem vermek gerektiği ifade ediliyor. Adil ve kapsayıcı bir toplum yaratma sorumluluğunun altı çizilen açıklamalarda, toplumun tüm kesimlerinin yoksullukla mücadelede birlikte hareket etmesi gerektiği vurgulanıyor.

Bu bağlamda, 17 Ekim tarihinin yoksullukla mücadelede sadece bir hatırlatma değil, aynı zamanda harekete geçme çağrısı olduğu belirtiliyor. Yoksullukla mücadele ederken, insanların deneyimlerinin paylaşılması ve bu deneyimlerin dikkate alınması, ileride daha adil ve kapsayıcı toplumlar yaratma yolunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.