-

Gözden kaçırmayın

Beşiktaş-Dikilitaş-Balmumcu Kentsel Dönüşüm Planı GeçtiBeşiktaş-Dikilitaş-Balmumcu Kentsel Dönüşüm Planı Geçti

Türkiye'de mesleki eğitim alanında önemli bir gelişme yaşandı. İşletmelerin mali yükümlülüklerini azaltarak, öğrencilerin beceri eğitimi ve staj faaliyetlerinin niteliğini artırmayı hedefleyen yeni düzenlemede, işletmelerde mesleki eğitim gören öğrencilere Devlet katkısı sağlanıyor.

Devlet katkısı uygulaması, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu uyarınca işletmelerin, mesleki eğitim merkezi programına devam eden öğrencilere ödemesi gereken en az ücretin bir kısmını geri alabilmelerini sağlıyor. Yirmiden az personel çalıştıran işletmeler, bu ücretin 2/3'ünü; yirmi ve üzerinde personel çalıştıran işletmeler ise 1/3'ünü Devlet katkısı olarak geri alabilecek.

Buna karşın, işletmelerde mesleki eğitim veya stajını okulda yapan öğrenciler ile öğretim programı gereği staj yapma zorunluluğu olmayan yükseköğretim öğrencileri ve kamu kurumları, bu katkı uygulamasının dışında kalıyor.

Devlet katkısı ödemeleri, Millî Eğitim Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen usul ve esaslara göre gerçekleştiriliyor. Bu yeni düzenleme ile birlikte, gençlerin iş hayatına hazırlanmasında önemli bir adım atılmış oluyor.