-

Gözden kaçırmayın

Neşet Ertaş'ı Anma GünüNeşet Ertaş'ı Anma Günü

Tüm tehlike ve zorluklar karşısında canlarını ortaya koyarak görev yapan itfaiyecilerin İtfaiyecilik Haftası her yıl coşkuyla kutlanıyor.

Hayat kurtaran bu kahramanlar, yangın gibi acil durumlarda gösterdikleri cesaret ve özveri ile toplumun güvenliği için büyük bir rol üstleniyorlar. İtfaiyecilik Haftası, bu değerli kahramanların tüm fedakarlıklarının farkında olmak ve onlara yönelik toplumsal bilinci artırmak amacıyla önemli bir fırsat sunuyor.

Yıl boyunca sürdürdükleri özverili çalışmalarla, yangın güvenliği konusunda halkı bilinçlendirmek ve olası tehlikelere karşı hazırlıklı olmalarını sağlamak için itfaiyerler, çeşitli eğitim ve tatbikatlar düzenliyor. Bu vesileyle, toplumda itfaiyecilik mesleğine olan saygı ve takdirin geliştirilmesi hedefleniyor.

İtfaiyecilik Haftası vesilesiyle, itfaiyecilerin toplumda kabullenilmesi ve desteklenmesi gereken bir meslek olduğu bir kez daha hatırlanıyor. Bu hafta boyunca gerçekleştirilen etkinlikler, halkın itfaiyecilerin önemini anlamasına ve onlara olan minnettarlığını ifade etmesine olanak tanıyor.