Gözden kaçırmayın

Zeki Müren'i Anma EtkinliğiZeki Müren'i Anma Etkinliği

Afyonkarahisar T Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda Mahkumlara Müzik Dinletisi Düzenlendi
Adalet Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Afyonkarahisar 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan mahkum vatandaşlar için anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı müzik ekibinden Ömer Okumuş ve EYS Eğitmeni Sevilay Öztürk, cezaevinde kalan mahkumlara moral vermek ve sosyal etkinliklere katılımlarını sağlamak amacıyla bir müzik dinletisi gerçekleştirdi.


Müziğin Birleştirici Gücü
Etkinliğin amacı, cezaevinde bulunan kişilerin moral ve motivasyonlarını artırmak, sosyal rehabilitasyon sürecine katkı sunmak ve toplumdan kopmadan sanatsal faaliyetlerle buluşmalarını sağlamaktı. Müzik dinletisi sırasında mahkumlar, okunan şarkılara zaman zaman eşlik ederek etkinliğe aktif katılım sağladı. Mahkumların bu süreçte müzikle olan etkileşimleri, rehabilitasyon süreçlerine önemli bir katkı sağladı.


Yetkililerden Tam Destek
Düzenlenen etkinliğe Eğitim Şube Müdürü Cennet Durğut ve Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelleri de katılım sağladı. Durğut, yaptığı konuşmada, mahkumlara yönelik bu tür etkinliklerin önemine değinerek, “Adalet Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan iş birliği protokolü sayesinde, ceza infaz kurumlarında kalan vatandaşlarımıza yönelik sanatsal, sportif ve kültürel etkinlikler düzenliyoruz. Bugün de müzik ekibimizle birlikte burada bulunarak mahkum vatandaşlarımızla bir araya geldik. Müzik dinletisi, onların rehabilitasyon sürecine katkı sunacak önemli bir adımdır.” ifadelerini kullandı.