-

Gözden kaçırmayın

Kaymakamımız Cemal Hüsnü Çaykara, Ahmet Akkuş'un cenaze törenine katıldıKaymakamımız Cemal Hüsnü Çaykara, Ahmet Akkuş'un cenaze törenine katıldı

Kaymakamımız Sayın Kemal Duru ve beraberinde protokol üyelerininde katılı ile İlçemiz Uluköy Ortaokulunda "Babama ve Hayata 3-0 Yenik Başlayan Tüm Çocuklara. Barış Turan 7. Kişisel Resim Sergisi"nin açılışını gerçekleştirdi.

Öğretmen ve Öğrenciler ile bir süre sohbet eden Kaymakam Duru sergide yer alan resimleri öğrencilerle birlikte inceledi ve bilgi aldı.

Açılışta konuşan Kaymakam Duru "Sanat, öğrencilerimize deneme, yanılma ve olası hatalar sürecinde rahat olma cesareti vermekte. Bu durumda öğrencilerimizin özgüven ve risk alma yeteneklerini geliştirmelerinde yardımcı olur. Bunun yanı sıra, sanatın öğrencilerimizde duygusal gelişime verdiği desteklediği de aşikârdır. Sanat; duygularımızı ifade etmek, duygusal zekâmızın geliştirilmesi ve duygusal dengenin sağlanması için en etkili araçlar arasındadır. Öğrencilerimiz, sanatsal faaliyetlerle iç dünyalarını keşfederek duygusal anlamda güçlenir ve duygusal ifade becerileri gelişir. Sanat eğitimi aynı zamanda öğrencilerimizin sosyal becerilerini ve iş birliği yeteneklerini de güçlendirerek, sanatsal projelerde grup çalışmaları, öğrencilere farklı kültürlerden gelen insanlarla etkileşim kurma ve kültürel çeşitlilikle başa çıkma becerisi kazandırır. Bunun da öğrencilerimizin sosyal adalet ve hoşgörü kavramlarına çok daha duyarlı olmalarını sağlar. Sanatın öğrencilerimiz üzerindeki etkileri sadece bireysel olmaz, aynı zamanda toplumsal dönüşüme de büyük katkı sağlar, öğrencilerimiz kültürel farkındalıklarını artırır ve kültürel mirasın korunmasına katkıda bulunurla. Yani eğitimde sanat, toplumda anlayışı, hoşgörüyü ve çeşitliliği teşvik etmekte önemli bir rol oynar."