-

Gözden kaçırmayın

Türk Kızılay Afyonkarahisar'da İl Koordinasyon Toplantısı GerçekleştirildiTürk Kızılay Afyonkarahisar'da İl Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Hastaneler, bebek sağlığına yönelik farkındalığı artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi, Emzirme Haftası Etkinliği gerçekleştirdi.

Etkinlikte, Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF'in önerileri dikkate alındı. Bebeklerin doğumdan itibaren ilk 6 ay boyunca sadece anne sütü ile beslenmesi gerektiği, sonrasında ise ek besinlerle bu beslenmenin 2 yaş ve sonrasına kadar devam etmesi gerektiği vurgulandı.

Etkinliğin amacı, anne ve anne adaylarının emzirmenin sağlık üzerindeki olumlu etkileri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve farkındalık kazandırmaktı. Anne sütünün bebekler için en ideal besin olduğu konusu da üzerinde durulan konular arasındaydı.

Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi, toplumda emzirme konusunda bilinç oluşturmayı hedefleyen bu tür etkinlikleri düzenleyerek bebek sağlığına destek vermeye devam ediyor.