-

Gözden kaçırmayın

Türk Kızılay Afyonkarahisar'da İl Koordinasyon Toplantısı GerçekleştirildiTürk Kızılay Afyonkarahisar'da İl Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Diyetisyen Nazen Cesur, ekim ayının meyve ve sebzelerinin sağlık faydaları üzerine önemli bilgiler paylaştı. Ekim ayının gelmesiyle birlikte, mevsimsel meyve ve sebzelerin tüketimi daha da önem kazanıyor. Özellikle bu dönemde taze meyve ve sebzelerin sağlıklı beslenmenin temel taşları olduğunu belirten Cesur, hangi ürünlerin tercih edilmesi gerektiğine dair ipuçları sundu.

Ekim ayında doğal olarak olgunlaşan sebzeler arasında kabak, balkabağı, brokoli ve havuç dikkat çekiyor. Bu sebzelerin besin değeri yüksek olduğunu vurgulayan Nazen Cesur, bu sebzelerin yemeklerde veya salatalarda kullanılarak günlük ihtiyaçların karşılanabileceğini belirtti.

Meyve konusunda da ekim ayının zengin seçenekleri bulunuyor. Elma, armut ve üzüm gibi meyvelerin bol bulunduğu bu aylarda, meyvelerin lif oranlarının yüksek olması nedeniyle sindirim sistemine fayda sağladığını ifade etti.

İnsanların bu mevsimde yerel ve mevsimlik ürünleri tüketmelerinin, hem beslenme kalitesini artıracağını hem de çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlayacağını kaydetti. Uzman, dengeli ve çeşitliliği olan bir beslenmenin sağlıklı yaşam için büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.